FB

— BIO A+O.E. Organic Styling —

En/It/Nl/De

— Biologische certificaten —

Leer hoe je ze kan herkennen

LEES MEER

Pas op voor fake biologisch en natuurlijke

LEES MEER

Gezondheidsrisico's door

LEES MEER


Pas op voor zogenaamde biologische en natuurlijke producten

Een appel is biologisch als deze is gecertificeerd, cosmetica is biologisch als deze is gecertificeerd volgens DE WET!!

De EC regel 1223/2009 werd van kracht in heel Europa op 11 Juli 2013 (een soortgelijke wetgeving zal ook van kracht worden in de Verenigde Staten)

De fabrikant die op de verpakking beweert` Natuurlijk of Biologische producten` is verplicht de naam te vermelden van de van de instantie die het product heeft gecertificeerd. (Bijv. ECOCERT)

Er zijn nog steeds vele bedrijven die het woord biologisch of natuurlijke in hun merk, productnaam of op de verpakking vermelden, maar ze zijn niet gecertificeerd en de producten bevatten chemische stoffen die schadelijk zijn voor uw gezondheid en uw schoonheid!

Bijna elke fabrikant die beweert natuurlijk of biologisch te zijn in de professionele kapsalon zijn niet gecertificeerd en dus illigaal!! ONGELOOFLIJK MAAR WAAR

Een andere fraude in uw nadeel wordt vertegenwoordigd door fabrikanten die gebruik maken van het biologische landbouw certificaat instantie logo voor ingrediënten, dus proberen ze je voor de gek te houden door je te laten geloven dat de cosmetica is gecertificeerd!

Hoe kan dit gebeuren?

Het product in kwestie heeft sommige biologische ingrediënten die vaak zijn gemarkeerd met een * en het logo van de instantie die deze ingrediënten gecertificeerd heeft als biologische geteeld. In dit geval, is het eindproduct niet gecertificeerd maar net die paar ingrediënten!
Vele instanties (inclusief Ecocert, Soil Association) die biologische cosmetica certificeren verklaren ook biologische landbouw als gecertificeerd.
KIJK UIT. zelfs als de merken hetzelfde zijn, de formulering `biologische cosmetica` moet worden weergegeven in de merkenlijst van de instantie wanneer de cosmetica biologisch is gecertificeerd.

Als je het zeker wil weten, kijk dan op de website van de instantie om te zien of het product is gecertificeerd als biologische cosmetica.

Een voorbeeld van fraude

Acqua/water, ammonium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, calcium carbonate, kaolin, sodium chloride, cocamide mipa, acrylates copolymer, sodium methylparaben, dmdm hydantoin, limonene, niacinamide, citric acid, hexyl cinnamal,linalool, pei-35, hydrolized wheat protein, citronellol, methyl cocoate, 2-oleamido-1,3-octadecanediol, sodium cocoate, MENTHA PIPERITA WATER*, ANTHEMIS NOBILIS FLOWER EXTRACT*, hydrolized wheat starch, parfum.

* van biologische landbouw

Eco Cert

IN DEZE FORMULE zijn er slechts 2 biologische ingrediënten terwijl het merendeel van de andere ingrediënten niet zijn toegestaan in biologische cosmetica omdat deze schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu.

Laat je niet voor de gek houden. Als je op zoek bent naar biologische cosmetica, koop dan alleen degene die gecertificeerd zijn als biologische cosmetica, en dus geen cosmetica vol met chemicalien met enkel 2 biologische ingredienten.

Voorbeeld van biologisch gecertificeerde cosmetica

98,5% of the total ingredients are from natural origin.

88,1% of the total ingredients are from organic farming.

Eco Cert - Organic Cosmetic